PROSLAVA OB PREŠERNOVEM DNEVU

V petek, 7. 2. 2014, smo izvedli proslavo v spomin na Franceta Prešerna. Na proslavi so nastopili naši učenci, ki so se predstavili z gledališko igro, s petjem in z recitacijami Prešernovih pesmi.

Nastopili so:

    • mladinski pevski zbor (zapel pesem Vrba)
  • Timotej Jaušovec (povezovalec programa),
  • Tina Blaževič (odigrala vlogo muze),
  • Blaž Šešo (odigral vlogo Prešerna)
  • Andreja Pevec Podgornik (odigrala vlogo Urške),
  • Kim Sambolec (odigral vlogo Povodna),
  • Lea Lobenwein (recitacija prve kitice pesmi Vrba),
  • Tjaša Čuš (recitacija pesmi Nezakonska mati),
  • Simon Žnider (zapel pesem Pod oknom),
  • Sonja Gašpar (recitacija pesmi Lepa Vida),
  • učenci petega razreda (zaplesali valček),
  • učenci tretjega razreda (recital Urška, avtorja Andreja Rozmana Roze).

  Aljaž Jabločnik, 9. b

Šolsko novinarstvo

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Sloveniji smo tudi letos na šolah obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom nam želijo v osnovnih šolah in vrtcih približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane, zdravega načina prehranjevanja in nas spodbuditi, da bi kupovali lokalna živila. Tudi na naši šoli smo v petek, 15. 11., zajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter popili skodelico toplega mleka. Z učitelji smo govorili o pomenu zajtrka v prehrani, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, o okolju, o gospodarskih dejavnostih ter o pravilnem ravnanju z embalažo. Zelo pomembno je tudi splošno ozaveščanje ljudi o pomenu zdravega načina življenja vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Dejavnosti in teme, ki so jih na ta dan obdelovali učenci:

–  6. razred: ogled mlina Korošec v Zabovcih,

– 7. razred: zdrava prehrana – delavnica,

– 8. razred: med in satovje,

– 9. razred: hrana in prehrana.

Ob koncu tehniškega dneva pa smo še prisluhnili predavanju o zdravi prehrani.

  Aljaž Jabločnik, 9. b

                                                                                                                  Šolsko novinarstvo