Teden otroka se praznuje vsako leto od prvega ponedeljka do prve nedelje v  oktobru. Namen tega tedna je, da se otroci počutimo posebno in da se ozavestimo o naših pravicah. Ta teden spodbuja našo kreativnost in omogoča, da preko umetniških in ustvarjalnih aktivnosti pokažemo svoje skrite talente ter razvijamo svojo domišljijo. Poudarek v tem tednu je na pomenu igre in zabave za otroke, prav tako pa se spodbujata varnost in dobro počutje otrok.

V času Tedna otroka se izvaja veliko dogodkov in aktivnosti, ki so namenjene našemu razvoju. Priložnost imamo uživati v kulturnih dogodkih, kot so gledališke in plesne predstave, koncerti ter eksperimentalne delavnice. Organizirajo se športni dogodki, športne igre in tekmovanja, ki spodbujajo telesno aktivnost in športni duh. Sodelujemo lahko v različnih delavnicah, kot so slikanje, oblikovanje, peka, ustvarjanje z recikliranimi materiali, ročna dela in še veliko več. Hkrati pa potekajo tudi izleti, ki omogočajo raziskovanje narave, zgodovinskih mest in drugih zanimivih krajev.

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954, ki ga vsako leto tudi tematsko opredeli.

Letos je Teden otroka potekal od 2. do 8. oktobra. Njegova tema pa je bila “Zakaji in zatoji radovednosti”. ZPMS pravi, da z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. Otroci kažemo radovednost s spraševanjem ter željo po odkrivanju nečesa novega. Radovednost nam pomaga odkrivati in razumeti svet. Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj …”, temu pa sledi odgovor: “zato …”. In prav zaradi tega se je ZPMS odločila za to temo letošnjega Tedna otroka.

Na OŠ Kidričevo smo učenci ozaveščeni o tednu otroka s strani učiteljev in vsak posameznik pozna pomen tega tedna. Naši učitelji se trudijo, da otroci v tem tednu še bolj začutimo in spoznamo našo posebnost. Prav tako pa tudi ure pouka potekajo malce drugače, bolj po našem stilu. To ne pomeni, da nič ne delamo, vsekakor pa so ure namenjene predvsem nam. Je eden izmen najboljših tednov na naši šoli, saj smo glavne zvezde učenci in prav vsi lahko začutimo to našo posebnost.

Arandjela Horvat, 8. b