DNEVA MOBILNOSTI

V četrtek, 7. 9. 2023, in v petek, 8. 9. 2023 smo izvedli dnevna mobilnosti. Učenci smo v šolo prispeli s kolesi ali peš, mlajše učence so spremljali učitelji ali starši. Na ta način smo izkazali našo skrb za okolje in pripomogli k boljšemu svetu.

Učenke smo povprašale nekatere učence, kako sem jim zdi dan mobilnosti, in ti so dejali:
Dan mobilnosti mi je zelo všeč, saj se pred poukom malo razgibaš.
Za mene dan mobilnosti ni nič posebnega, saj vsak dan prihajam v šolo peš.
Dan mobilnosti je super, saj se pred poukom nadiham svežega zraka.

Lahko zaključim, da je mladim potrebno nuditi čim več zdrave mobilnosti.

Martina Strgar, 8. b

 

BICIVLAK

Osmega in devetega septembra 2023 sem v šolo pripeljal s kolesom. Dobili smo se s prijatelji in se skupaj odpeljali proti šoli. Med potjo smo se pogovarjali. Peljali smo se mimo tovarne Talum, trgovine Jager in med bloki na Kidričevem. Na poti smo se vozili tudi pod železniškim mostom.

Ko  smo prispeli do šole, smo parkirali kolesa in pravočasno prišli k pouku.

Mars Cestnik, 6. a

 

TRAJNOSTNA MOBILNOST – PEŠBUS

 Sedmega in osmega septembra sem prišel v šolo peš. Hoditi je super, ker s tem pomagaš sebi in okolju. A vseeno moraš biti na pločniku previden, ker nikoli ne veš kdaj se ti lahko kaj zgodi. Zato vedno, ko prečkaš prehod za pešce pogledaš levo in desno in se prepričaš, da je varno prečkati. Zato vedno, ko greš kam peš ali s kolesom se vedno zavedaj, da tako pomagaš sebi in okolju.

                                                                                                                                                      Simon Pišek, 6. a

 

TRAJNOSTNA MOBILNOST

 V četrtek, 7. 9., in petek, 8. 9. 2023, smo prispeli v šolo s kolesom ali peš. Torej smo prišli v šolo na bolj trajnostni način. Precej učencev se je na pot podalo s kolesi, to so poimenovali bicivlak. Zraven učencev so prikolesarili tudi učitelji, ki so spremljali predvsem mlajše učence. Ostali učenci pa so se na pot podali peš. To so poimenovali pešbus. Tudi učenci, ki so prišli peš, so se zbrali v skupine, v katerih so jih spremljali učitelji. Bicivlak in pešbus sta ”peljala” iz večine krajev v bližini naše šole. Glavni namen je bil priti v šolo na bolj trajnosten način oziroma z manj ogljičnih izpustov.

S pomočjo pešbusa in bicivlaka smo se zjutraj bolje razgibali in s tem tudi nekaj malega prispevali za svoje zdravje.

Eneja Pulko, 7. a 

         

FOTOUTRINKI